Golf mildhybrid: Volkswagen historia

Golf mildhybrid: Volkswagen historia

Volkswagen har meddelat att nästa generations Golf mildhybrid kommer att erbjudas med ett 48-volts system, som ingår i planen att erbjuda elektrifierade versioner av hela sortimentet. Den åttonde generationen av VW Golf kombinerar en konventionell motor med ett 48 volts startaggregat, som både är generator och elmotor samt ett 48 volts batteri.

Golf mildhybrid med regenerativ bromsning

Med det milda hybridsystemet, kommer nästa generation av VW Golf att kunna köra med förbränningsmotorn helt avstängd. Eldriften assisterar förbränningsmotorn och skall sänka bränsleförbrukningen med upp till 0,3 liter per 100 km. Konceptet blir en kostnadseffektiv lösning för att minska bränsleförbrukningen och CO2 utsläppen. Startaggregatet möjliggör en snabb start och stopp och regenerativ bromsning, som omvandlar rörelseenergin och laddar upp batteriet när bilen bromsar.

48 Volt systemet kommer att finnas utöver det befintliga 12 Volts systemet. 48 Volts systemet ger betydligt högre energibesparing med bromsåtervinning. Den höga spänningsnivån möjliggör också aktivering av startaggregatet.

LÄS MER: Skrota en mildhybrid gratis med hämtning i Göteborg